2. díl – tvorba pokročilejšího affil webu – linkbuilding a referal weby

V dnešním článku se zaměříme na propagaci a linkbuilding landing webu – skatecycle.info. Dále si vytvoříme druhou vrstvu referal webů, jako podpůrnou základu pro landing web. Tak pojďme se do toho pustit.

Linkbuilding Landing Webu

Pro linkbuilding můžete použít velice povedený dragův seznam. Já jako základ využil:

  1. registrace do cca 10ti vašich neoblíbenějších katalogů (víte u nich že potvrzují a mají ranky a seznam ani google se jich neštítí, pomůcka)
  2. tvorba PR článků (cca 3 různé unikátní varianty) a jejich vložení do 3 nejoblíbenějších PR webů (postupujte stejně jako u katalogů)
  3. najděte články na daná témata a zapojte se do diskuze (získáte nějaký ten nofolow)
  4. navštivte 3-4 tématická fóra, nebo obecná fóra ale tématická vlákna a založte zde diskuzi ve které budete odkazovat na landing web (já to dělám stylem trumbera – myslíte si že tento produkt je dobrý? kvalitní? prostě dotaz do éteru)
  5. registrace Toplist.cz – má to něco do sebe
  6. Vytvořte si facebook i twitter profil, ideálně pro něj využijte KW vašeho optimalizovaného slova (u twitteru nezapomeňte vložit url do podpisu) – nahoďte počáteční obsah: facebooktwitter (stále čekám na vaše přátelství)
  7. Vložte PR do linkuj.cz a jagg.cz
  8. Projděte vlastní síť webů a zkuste využít jejich potenciál – ja udělal speciální TOP položku ve svém agregátoru kuponia.cz, nebo jsem vložil banner na horory-filmy.cz z obou chodí návštěvnost. Představivosti se meze nekladou.
Placený linkbuilding
  1. Placla a Ranky – nemusíte to přeháňet ale alespoň ať máte 2-3 odkazy a články (podle konkurenčnosti) z jiných IP
  2. Zakupte odkaz na webu s podobnou tématikou, případně si nechte raději zhotovit PR článek (odkaz vydrží na vždy) – tady je to individuální jak se cítítě a hlavně jak vysoko chcete být
  3. PPC – sklik – ja využívám hlavně sklik jelikož seznam je, řekněme si to na rovinu, v indexaci o dost pomalejší než google a také nerad dává nové weby hned do fulltextu
Tvorba Referal webů

Zatím mám hotov pouze 1 z 2 připravovaných referal webů a to: skate-cycle.cz (u druhého budu postupovat totožně).

Hlavní je:

  • do začátku nahodit nějáký content 5-6 článků
  • přidat facebook a twitter landing webu
  • zapnout a nastavit stejné moduly jako u landing webu + search meter (a naplnit jej počátečními KW)
  • důležité je také samozřejmě odkazovat na landing web, ale na začátek to ještě nepřeháňejte bohatě stačí 2 viditelné odkazy

Základem je referal weby tvořit jako infoblog, potenciální kupující se dostane na web přes longtaily. Je jedno že referal weby nebude na tak top pozicích jako landing web, princip je takový že uživatel se dozví zajímavou informaci a jediný odkaz povede na hlavní landing web, který už třeba navštívil, ale chtěl si svou úvahu o koupi ověřit z druhé strany (myslí si že od jiného provozovatele). Musíte se vždy při tvorbě affil webů zamýšlet z pohledu nakupujícího, co byste sám udělali kdybyste chtěli nakoupit takový předmět? Zeptejte se klidně rodiny a známých…

Bilance

Náklady: Náklad na doménu skate-cycle.info – cca 50Kč (godaddy) a skate-cycle.cz cca 180Kč (subreg), 2 odkazy na 3 měsíce = 150Kč (ranky), 2x placený PR článek 320Kč (placla) =  celkem i za předchozí doménu = 750Kč
Zisky: Žádné prodeje
Návštěvnost: 20UIP/den

analytics skatecycle.info

Je jasné že většinu trafficu tvoří zatím odkazující stránky. Co je ale velice pozitivní že google začíná také figurovat a na KW jako skatecycle, skate cycle, nebo freerider skatecycle se umisťuji na google na skvělých příčkách. Na seznamu to doháním placenou PPC. Takže pozice jsou docela ohlídány, jedeme dál.

Závěr
Ohledně linkbuildingu referal webů a o tvorbě třetí vrstvy si povíme příště. Tento seriál vzniká s určitým zpožděním, jelikož jsem chtěl ukazovat výsledky a úspěchy v bilancích přímo v daném článku.
  • staňte se fanouškem facebook stránek: affilblog.cz a skatecycle.info
  • odebírejte můj twitter účet
  • v případě že bude tvořit nějáký affil web budu rád když se mi s ním pochlubíte na mail (někteří již tak učinili): [email protected]
  • napište komentář co si o tomto článku a celkově o seriálu myslíte
Díky za vaši interakci, která mě popohání dále v tvorbě tohoto seriálu.
Díly seriálu:

Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. Ondřej Martinek

    Jen tak dál v seriálu. Většinu věcí znám (a používám u affil webů) ale člověk evidentně nikde neví vše:) Třeba styl “trumbera” by mě nenapadl.

  2. admin

    Díky za reakci, snad ses dozvěděl i něco nového:)

  3. JK

    Díky za druhou část návodu. Drobné rozšíření znalostí jsem tam našel 🙂 Měl bych jen jednu, pro někoho možná rejpavou, poznámku a sice k bilanci nákladů. V textu píšeš, že sis zaplatil PPC, v nákladech ale nevidím zahrnutou cenu za tyto kampaně.

  4. Kermit

    ja s tim stravil asi 15 minut a vlozil 5 linku na jine weby a taky na prvni strance na googlu 🙂

  5. admin

    Diky za upozrneni, PPC jsou naklady nulove nebo temer zanedbatelne konkretne 0.8Kc takze jsem je zatim nezahrnoval.

  6. admin

    2Kermit: samozrejme je to take pristup k tvorbe techto affil webu, ale ja se snazim ukazovat trosku zervubnejsi pohled, se sofistikovanejsim resenim a dle meho nazoru dlouhodobejsi ucinnosti. Samozrejme jsem mohl behem 20minut naplacat web nahodit affil linky a vlozit sitewide odkaz do svych nejobsahlejsich stranek. To ale nedelam protoze:
    1. nebylo by o cem psat:)
    2. tato metoda se nehodi pro konkurencnejsi veci a take ma dle meho nazoru jepici zivot pokud se odkazy nebudou pravidelne udrzovat
    3. nenachytaji se takto longtaily, a jine varianty KW

  7. Mirek

    Není trochu brzo na placené odkazy? A obecně není těch odkazů obecně málo.Nebylo by lepší vytvořit farmu webu, která bude vzájemně prolinkovaná a jen nejstarší weby z farmy by směřovali na ten affil?

  8. admin

    Mirek: Muzes mi rict proc by melo byt brzo na placene odkazy? Odkazu je tak akorat a postupne pribyvaji, nejsem moc zastancem narazoveho linkbuildingu s tim ze pak mesice nic noveho nepribude. Na affil muzou smerovat i nove weby, ne?Delejme veci prirozene..

  9. Darek

    Má nějakej smysl platit odkazy placla, když existuje tolik různých public-relation free webů, kam je možné publikovat?

  10. David Kácha

    Díky za článek, píšeš tam o využívání různých IP. Doporučil bys na to https://www.tele3.cz/multihosting.html nebo něco jiného? A stejný majitel domény dle tebe nevadí?

Napsat komentář