1. díl – tvorba pokročilejšího affil webu – skatecycle.info

V recenzi affiliate programu Skatecycle.cz v předchozím článku jste mě přesvědčili že máte zájem o seriál, kde budu tvořit pokročilejší affiliate web. Návod se budu snažit dělat spíše jednoduše, nebude to krokový návod, ale spíše rychlejší návody pro pokročilejší uživatele. V případě že patříte v tomto oboru spíše mezi začátečníky pročtěte si seriál tvorby affiliate webu, který jsem tvořil cca před půl rokem. Tak pusťme se tedy do toho.

Tento affiliate program patří mezi nové, takže zatím konkurence není nikterak vysoká. Každopádně nedělám si iluze že spousta z vás právě díky tomuto seriálu sáhne po stejném affilu a začne tvořit web přesně podle návodu. Samozřejmě to nikomu nezakazuju i když bych byl raději, kdybyste si zkusili udělat jinou produktovou affiliate stránku, jelikož seriál půjde aplikovat v podstatě na jakýkoliv affiliate produkt v e-shopu.

Filozofie tvorby

Základem bude hlavní web, kterému budu říkat landing web: freerider skatecycle. Který jsem tvořil cca 2 dny. Na tento web budu směřovat traffic z 2 podpůrných domén – skate-cycle.cz a skate-cycle.info (budeme jim říkat referal weby a budou pokud možno na jiných IP adresách než hlavní web). Aby toho nebylo málo, nejnižší úroveň bude tvořit cca 5 podpůrných stránek na free blogovacích systémech, které budou směrovat na referal weby i landing web. Vtip bude v tom že hlavní landing web nikam uživatele nepřeposílá, objednávka se vyřídí přímo na něm.

1. krok – tvorba landing webu

Landing web jsem tvořil dle vzoru základního webu s tím že jsem se snažil vsadit na jednoduchost. Je zde pouze rychlá ale zároveň podrobná recenze produktu na který se zaměřujete s možností objednat. Pro landing web jsou důležité 3 věci:

  • Zvýraznit cenu
  • Zvýraznit button pro objednání
  • Fotky, Videa a informace o produktu, ale o rozumném rozsahu a na jedné stránce(tak aby uživatel vše stihl prolítnout za 5 min)
V případě že affiliate systém umožňuje objednávku přeposílat je o něco lepší nepřeposílat uživatele po kliku na banner na cílový e-shop s vašim reflinkem ale doprogramovat si do wordpressu možnost přeposlat objednávku. V případě že to partnerský e-shop neumožňuje je jasné že vám nic jiného než reflink nezbyde.
Ve wordpressu webu skatecycle.info jsou aktivovány níže uvedené pluginy:
  • Akismet
  • All in One SEO Pack
  • Contact Form 7
  • Google Analyticator
  • Simple Google Sitemap XML
  • Webmaster Tools Verification
  • Widget Twitter VJCK
Bilance
Náklady: Zde budu zveřejňovat aktuální náklady a zisky. Náklad na doménu skatecycle.info – cca 50Kč (godaddy).
Zisky: Zatím bohužel žádné prodeje:-)
Návštěvnost: Web byl nedávno spuštěn takže nulové
Závěr
V případě že chcete sledovat tento seriál budu velice rád za vaši podporu:
  • staňte se fanouškem facebook stránek: affilblog.cz a skatecycle.info
  • odebírejte můj twitter účet
  • v případě že bude tvořit nějáký affil web budu rád když se mi s ním pochlubíte na mail: [email protected]
  • napište komentář co si o tomto článku a celkově o seriálu myslíte
Díky za vaši interakci, která mě popohání dále v tvorbě tohoto seriálu.

Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. JK

    Ahoj,
    díky moc za zajímavej seriál. Chtěl bych něco podobnýho rozjet na drop ship zboží, kterej nabízí další z partnerů Simplie – http://www.kvalitnistroje.cz. Není mi ale vůbec jasnej ten princip předávání objednávek k dodavateli. Koukal jsem i na zdroják, kterej máš na tom skatecycle.info, chybí v něm ale vyplněné pole action. Ty to máš dělané tak, že pomocí Contact Formu si vytvoříš formulář, jehož obsah si necháváš zasílat na mail a pak to ručně přeposíláš k dodavateli?
    Díky za případnou odpověď.
    JK

  2. admin

    Zdravím díky za reakci, kde si zaslechl ze kvalitnistroje bude v affil.simplia.cz? To predavani objednavek je delano rucne na miru, naprogramoval jsem si to na miru, neni k tomu pouzit zadny plugin wordpressu. Dela se to automaticky, kdybys s tim mel problem mohl bych ti to za nejakou uplatu ci protisluzbu script udelat. Konktaktuj me kdyztak na [email protected]

  3. JK

    Ty kvalitnistroje.cz jsou docela dobrej segment a provize jsou slušná 2%, zvlášť, když člověk vezme v potaz ceny nabízených produktů v řádech deseti tisíc korun. Jen tak prodat denně pár strojů 😀

  4. admin

    No ale jestli bude poptavka na to aby bylo par prodeju denne:) prece jenom toto uz je dost specificka klientela a ta provize se mi nezda slusna ale docela nizka.

  5. rip-curl

    Ahoj, vracel ses k webu zpětně? Hodilo to něco nebo ne? 🙂

Napsat komentář