2. kurz tvorba partnerského e-shopu – tvorba obsahu

V dnešním díle si povíme něco o importu produktů a související tvorbě obsahu a také o synchronizaci objednávek. Mám pro vás hned 2 dárky. Technický chod vašeho partnerského e-shopu můžete mít už po tomto díle v malíku. Opět se budeme zabývat tvorbou ukázkového partnerského e-shopu panskedarky.cz fungujícím na bázi systému dropshipping.cz

SERIAL2

1. Resty z minula

S partnerským obchodem se pro jistotu přihlaste k Úřadu pro ochranu osobních údajů, abyste se vyhnuli případným problémů. Registrační formulář zabere 10 minut a neleznete jej zde. Nakonec byste měli vidět tuto oznamovací stránku:

  • odstranil jsem si moduly pro výběr měny a jazyku
  • editace modulu – blok horní hlavní nabídka – přidal jsem si tak jednotlivé kategorie
  • editace modulu – blok kontaktní informace – dosadil aktuální kontaktní informace
  • Objednávky – faktury – faktury povoleny: NE (faktury neposíláme my ale dodavatel)

2. import dat

Nejdříve si vyprázdněte všechny kategorie a produkty, pokud tam nějaké máte. Vytvořte si vlastní strukturu kategorií, včetně popisků a obrázků. Já se zaměřil na konkrétní události. Klíčová slova jsem vybíral dle hledanosti:

  • Vánoční dárky
  • Dárky k narozeninám
  • Dárky k svátku
  • Dárky k výročí
  • Dárky v Valentýnu

Pro import používám své navrhnuté importní scripty. Nepoužívám defaultní funkcni prestahopu pro import CSV, protože se jedná o jendorázovný import a vy potřebujete udržovat aktuální skladovou dostupnost produktů.

Dáreček pro vás (na vyžádání)

Proto jsem vytvořil jednoduchý import script pro potřeby dodavatele Dropshipping.cz, který stačí nakopírovat do vaší root složky e-shopu. Další pokyny jak postupovat a nastavit cron úlohy pro automatický import produktů naleznete v souboru readme.txt v archivu poskytnutého import scriptu.

V případě že máte o zájem o připravený importní script napište mi do komentářů výzvu k zaslání scriptu a nezapomeňte uvést svůj e-mail.

Spusttě si manuálně import všech produktů vaseshop.cz/cron/import.php. Po importu je rodukty potřeba v administraci produktů proklikat, doplnit text a zařadit do správných kategorií.

V importu je drobný bug, který se mi s příchodem nové verze nepodařilo vyřešit budu moc rád za vaši pomoc. Při importu produktů je potřeba v Konfigurace – Obrázky sjed uplně dolů a kliknout na button přesunout obrázky, jinak se vám nezobrazí k produktům obrázky. Import totiž vkládá obrázky do staré struktury obrázků, která byla používána v předchozích verzích, bude potřeba asi nějaká úprava v .htaccess (zdatnější z vás možná poradí ostatním).

Upozornění:

Všechny mnou připravené scripty jsou ZDARMA a jsou určeny pouze pro potřeby daného jedince při využívání systému Dropshipping. Scripty je zakázáno dále publikovat, předávat a jakkoliv je předělávat pro jiné potřeby. Scripty jsou dostupné bez záruky a neručím za jejich funkčnost. 

3. synchronizace objednávek

Pro synchronizaci objednávek jsem připravil speciální úpravu souboru /override/classes/PaymentModule.php, kterou vám zašlu emailem (spolu s import scriptem) na vyžádání. Poté je potřeba si do řádků 25 a 26 přidat vaše údaje pro synchronizaci. Aby se přeposílaly objednávky do vašeho účtu. Tyto údaje naleznete po přihlášení do rozhraní dropshipping.cz v sekci PHP napojení. Poté je potřeba ještě napárovat způsoby dopravy a platby prestashopu na platební možnosti dodavatele. V prestashopu si klikněte na odkaz přeprava zboží-dopravci. V levo vidíte ID této dopravce. Já to mám takto:

V xml exportu dodavatele vidíme že ID jsou jiná proto je na řádku 105 v PaymentModule.php je potřeba nastavit na základě vašich údajů. Já tam předpřipravil moji situaci.

Nyní máme složitou technickou stránku hotovou. Můžete si provést testovací import i objednávku a v systému dropshipping uvidíte vaši objednávku v sekci Objednávky:

4. tvorba obsahu

Teď je potřeba se pustit do tvorby obsahu. Toto nebudu dlouze rozepisovat je potřeba vaše kreativita a invence. Prostě projděte jednotlivé produkty, rozřaďte je do vašich kategorií a pečlivě vytvořte nové unikátní popisky. Doporučuju také upravit název produktu a změnit fotografii (ideálně za vaši autorskou, nebo najít na internetu). Text udělejte co možná nejpodrobnější, včetně technických údajů a videoklipu (z youtube například). Jak může vypadat vymazlená úprava obsahu naleznete na tomto produktu.

Tuto práci obvykle outsourcuju, takže u dalších produktů na partnerském e-shopu panskedarky.cz naleznete default popisky, které budou postupně upraveny. Nicméně silně doporučuji si s texty a celkově detaily produktů (popisky, obrázky, videa) pořádně vyhrát, protože na tom bude záležet úspěšnost a výdělky vašeho partnerského e-shopu.

5. předpřipravený partnerský e-shop (dárek číslo 2)

V případě že nemáte zájem se hrabat v kódu a nechcete tvorbou e-shopu ztrácet váš drahocený čas. Nebo prostě nejste technicky zdatní tak abyste zvládli implementovat e-shop pomocí vlastních sil, můžete využít předpřipravené řešení spřáteleného projektu svizne.cz, které vám poskytne hotové řešení. Na rozdíl od mého řešení pak stačí pouze nastavit pro synchronizaci objednávek a import dat jediný modul a vše beží samo.

Na vás bude pouze nastavení údajů a popisků produktů, technický chod je připraven a automatizován. Objednávat můžete zde, standardní cena je 5100Kč s DPH, nicméně jsem vyjednal pro čtenáře affilblogu výraznou slevu 50%. Výsledná cena je tak za připravený systém 2550Kč! Stačí v objednávce zadat níže uvedený kód:

slevový kód: affilblog (POZOR kód je platný pro prvních 10 zájemců!)

V případě že máte zájem o další doplňkové služby jako grafika na míru, mrkněte na ceník.

Díly seriálu

Budu rád za vaše reakce v komentářích, které mě motivují při tvorbě těchto seriálů. Nezapomeňte vyplnit níže uvedené průzkum bannerů. Příště si povíme jak udělat marketing.

Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. Gony

    Ahoj jsem rád, že tento díl vyšel velice se mi líbí a bude mi velkým přínosem. Jestli bych mohl tě poprosit o zaslání scriptu na email: [email protected] díky. Dělej další super články k byznysu.

  2. Jirka

    Já ty Tvoje návody prostě žeru a celej blog, píšeš čím dál tím líp, jen tak dál;-). Musím si udělat čas a zkusit nějakej ten webík taky vytvořit, začínám věřit, že to může fungovat 🙂 Jo a měl bych zájem o ten import skript, díky.

  3. Pavel

    Ahoj, taky bych rád poprosil o ty scripty.
    Děkuji Pavel

    info(zav)951.cz

  4. mikes999

    Opět skvělý článek s bonus navíc.Taky poprosím o zaslání scriptu na m.cut(zavinač)seznam.cz Děkuji

  5. domainM

    Perfektní a velice přínosný blog. Taktéž prosím o zaslání scriptu na [email protected]
    Moc dík.

  6. Dan

    Zdravím, také bych chtěl poprosit o zaslání skriptu. Můj mail je ksec1(zav)email.cz. Dříve jsem hodně pracoval v Zencart, ale v ČR už není skoro žádná podpora tohoto eshopu, takže se snažím přeorientovat na Prestashop, kde je spousty pluginů a úprav pro český trh, jako třeba tento tvůj skript. Jinak děkuji za článek o propagaci affiliate webu a za tento článek. V poslední době to je jediný pravidelně aktualizovaný blog o podnikání, kde jsou zajímavé, užitečné a i díky diskutujícím komplexní informace na jednom místě.

  7. Majkl

    Taky bych poprosil o záslání scriptů. Díky moc. – michael (zavin.ac) zutphen (tecka) cz

  8. cigi

    Super článek! Také poprosím o scripty. Díky! cigimail(zavináč)gmail.com

  9. Tomáš

    Díky za další užitečný díl seriálu. Taktéž Tě poprosím o scripty na megalomansky(zav)seznam(tecka)cz . Díky

  10. petr

    Skvely clanek, spoustu uzitecneho cteni. Poprosim o zaslani sriptu [email protected] Dekuji

  11. admin

    Děkuji za vaši odezvu, scripty byly zájemcům zaslány na email.

  12. Martin

    Díky moc za seriál, povedenej. Těším se na další díl a zároveň bych taky rád poprosil o zaslání skriptu. info(zav)martinvondracek.com

  13. Johny

    tiez by som velmi pekne poprosil o script na ferkojohny(zavinac)gmail.com a drzim palce, aby ta chut podelit sa o vedomosti a skusenosti ostala aj nadalej….vdaka

  14. Tomáš

    Mohu Tě ještě jednou poprosit o skripty na adresu megalomansky(zav)seznam(tecka)cz . I když jsem ji sem již dávala, tak mi nic něpřišlo. Díky! 🙂

  15. mausik

    Zdravím a díky za skvělý návod. Mohl bys mi prosím zaslat scriptík na import dat na mail [email protected] ? Díky moc a hodně štěstí s další prací 🙂

  16. Horák Jakub

    Výborný sriál 😉 Chtěl bch tedy tímto také poprosit o script na mail horak.jakub[zavin]gmail.com . Předem děkuji

  17. Lukas

    Díky za skvělý návod.

    Taky prosím o zaslání scriptů.

    Lukas.vlach7(zav)email.cz

  18. Michal

    Po affil seriálu je tohle další perfektní dávka maximálně užitečných informací. Těším se na každý další článek a děkuju!
    Mohl bych taky dostat importní skript, prosím? 🙂

  19. Ondraj

    ahoj,
    pls zašli mně také skripty loupaceka(at)seznam.cz, díky moc

  20. Josef

    Skvely clanek. Prosim o zaslani sriptupe na mail: pepakrpsd(zav)seznam.cz Dekuji

  21. Honza

    Výborný seriál.
    Mohl bych taky poprosit o zaslání skriptů na jan.holy(zav)atlas.cz.
    Děkuji.

  22. Sabros

    Na Panskedarky.cz máte blok s textem – Proč nakoupit u nás?. Chtěl bych se zeptat, který modul k tomuto využíváte? Marně se snažím najít řešení, ale už si nevím rady. Díky!

  23. Fellak

    Vyborny clanok ! Mohol by som tiez poprosit o zaslanie skriptu na adresu: danieldemes1989(zav)gmail.com DIKY MOC.

  24. vojta

    Ahoj, pokud muzu taky poprosit o skripty 🙂 booster(at)centrum.cz predem mooooc dekuji 🙂

  25. Otmar

    Ahoj prosím o zaslání scriptu na email prosim(zav)seznam.cz.

    Děkuji

  26. Thomasek

    Ahoj, mohl bych prosím také požádat o Tvé scripty – rád bych zkusil to štěstíčko – [email protected] – děkuji

    Jinak hezké psaní.

  27. Aleš Jandera

    Ahoj, velmi dobrý článek. Chci se pustit do takového obchodu a chci tě požádat o zaslání tvého scriptu na ales.jandera(a)gmail.com. V začátku mě to velmi pomůže. Děkuji

  28. zazako

    Ahoj,
    mohl by jsi mi prosím také poslat scripty ? Děkuji.
    [email protected]

    PS: jinak tento web je fakt fajne, jen tak dál 🙂

  29. Alois Mrazek

    Moc pekny serialy. Poprosil bych take o zaslani scriptu na [email protected]
    Diky

  30. Michal

    Vyřešil někdo tento problém a podělil by se s ostatními?

    “V importu je drobný bug, který se mi s příchodem nové verze nepodařilo vyřešit budu moc rád za vaši pomoc. Při importu produktů je potřeba v Konfigurace – Obrázky sjed uplně dolů a kliknout na button přesunout obrázky, jinak se vám nezobrazí k produktům obrázky. Import totiž vkládá obrázky do staré struktury obrázků, která byla používána v předchozích verzích, bude potřeba asi nějaká úprava v .htaccess (zdatnější z vás možná poradí ostatním).”

  31. Dominik

    Ahoj, nevím jestli je to ještě aktuální, ale můžu také poprosit o Tvé scripty? Můj mail: Liebezeit.d(at)gmail.com Předem moc díky! Je neuvěřitelné, že v dnešní době, zvláště v oblasti IT byznysu, dělá někdo něco pro druhé zdarma. Tvé články mě pomohly nasměrovat správným směrem v online podnikání. Díky!

  32. Tomáš Stibor

    Ahoj, prosím tě, mohu tě poprosit o tvé importní skripty? Můj email je stibto[a]seznam.cz Děkuji moc

  33. Mirek

    Ahoj, nějakou dobu si pohrávám s myšlenkou affilate shopu a jsem rád, že jsem narazil na tento seriál :). Zároveň bych tě chtěl poprosit o importní skripty, pokud by to bylo ještě možné. Díky

  34. smayl

    Zdravim, mám eshop prestashop 1.5 a chci importovat produkty přes modul, ale bohužel když spustím cron tak importuje jen 2 produkty a když ho spustím znovu tak je jen stále aktualizuje… nevíte kde může být problém?

  35. Ondra Dědič

    Ahoj,

    super články a web, prosím taky o zaslání skriptů na mail ondra.dedic(zavináč)centrum.cz

    Předem díky a těším se na další přínosné články.

    Ondra

  36. Václav

    Ahoj jsem úplný začátečník v tvorbě e-shopu, rád bych vyzkoušel tvůj script na import xml feedu. Moje adresa [email protected] , jinak děkuji za skvělý článek, moc pomohl.

  37. Pavel

    Ahoj,
    také bych prosil o zaslání scriptů:
    p.krejsa (at) gmail.com

  38. Maya

    Zdravíčko, mohu poprosit o zaslání scriptu na import produktů? Děkuji M.

  39. Pavel

    Ahoj ,mohl bych poprosit o zaslání tvého scriptu na Grepl.paja(zavináč)gmail.com
    Jinak tajná stránka. děkuji

  40. Štěpán Hlinka

    Ahoj, skvělý článek. Mohl bych prosím poprosit o zaslání scriptu na email : [email protected]

    Moc dekuji

  41. Šimon

    Pěkný článek, mohu poprosit o zaslání scriptu na adresu [email protected] ? Děkuji

  42. Miroslav

    Zdravím,

    prosím o zaslání scriptů.

    Děkuji

Napsat komentář