3. díl- tvorba pokročilejšího affil webu – linkbuilding referal webů a tvorba 3.vrstvy

Jelikož se start prodeje SkateCycle Freerider neúprostně blíží, musel jsem také máknout na svém multiprojektu. Dnes se tedy podíváme na další část našeho seriálu tvorby pokročilejšího affil webu…

Tvorba 3. vrstvy webů

Nejdříve si vytvoříme 3. vrstvu webů v naší pyramidě (jedná se o poslední vrstvu). Doporučuju tuto vrstvu tvořit jednoduše pomocí free blogovacích systému. Mezi mé nejoblíbenější patří blogger, tumblr a webnode. Nicméně pro úplnost a maximální efekt jsem propagační free blogy vytvořil i na systémech: wordpress a sblog. Odkazy přikládám níže:

  • http://skatecycle.blogspot.com/
  • http://skatecycle.webnode.cz/
  • http://skatecycle.sblog.cz/
  • http://skatecycle.wordpress.com/
  • http://skatecycle.tumblr.com/
Výhodou těchto systémů je že stojí na ověřené a velké platformě stejně jako desítky tisíc dalších blogů. Google ani seznam nemá bez sebemenšího linkbuildingu problém s rychlou indexací. Pro ty, kteří chtějí tvorbu 3. vrstvy vyhnat do extrémů, můžou provést drobný linkbuilding (já jej neprovedl). Základem je jednoduchý obsah (alespoň 2 krátké články) na každém blogu třetí vrstvy. Naše podpůrné weby budou sloužit k propagaci referal webů (používam i pro landing web).
Od této vrsvy nemůžeme čekat zázraky a má spíše SEO efekt, nicméně otevřeně můžu říci že webnode a tumblr generují reálnou návštěvnost a s oběma mám velmi dobré zkušenosti. Hlavně seznam má webnode velice v oblibě.
Developing druhého referal webu
V minulém článku jsem nestihl vytvořit oba referal weby, takže jsem se pustil do tvorby 2. referal webu na doméně www.skate-cycle.info využil jsem novou šablonu zdarma z woothemes Swatch a musím říct že jsem byl prací s ní fascinován. Je to parádní šablona pro produktové affil weby, vypadá profi a práce s ní je jedna radost. Během 2 dní jsem měl výsledek s kterým jsem byl spokojen. Uvidíme jak se ji bude dařit do budoucna každopádně myslím že ze všech affil webů je graficky nejzdařilejší. Uvidíme jak mají woothemes vymakané interní SEO svých šablon a jak bude pěkný web konvertovat návštěvníky na landing web: skatecycle.info.
Linkbuilding referal webů
Máme 2 referal weby: skate-cycle.cz a skate-cycle.info, které běží na jiném hostingu než landing web. Jak tvořit obsah takového webu jsem sepsal v minulém článku. Linkbuilding provádím následovně:
  • každý registruju do 5ti oblíbených katalogů (obvykle používám své jau.cz a weblinker.cz, plus další viz seznamkatalogu.cz)
  • udělám pro každý alespoň 1 PR článek na free pr článkovém webu
  • vytvořím 1 odkaz na každý z nich z podpůrných blogů na 3.vrstvě, KW volím nejlépe různě pro každý z webů (skatecycle, skate cycle, freerider skatecycle, free rider skate cycle) a nebojím se vložit anchor url webu
  • linkuj.cz, jagg.cz
Víc nic, pro tuto vrstvu nenakupuju zpětné odkazy ani PR články. V případě že chcete na linkbuilding více šlápnout můžete, ale spíše vynaložené úsilí vložte do vašeho landing webu: skatecycle.info. V příštím článku se opět vrátíme k tomuto webu a zkusíme vymyslet nějáký neotřelý způsob propagace.

Bilance

Náklady: dnes nás tvorba nic nestála, předchozí náklady si nicméně neseme stále a to 750Kč
Zisky: Žádné prodeje
Návštěvnost: 20UIP/den (skatecycle.info), 10UIP/den (skate-cycle.cz), 0UIP/den (skate-cycle.info)

Skatecycle.info

Skate-cycle.cz

Zvyšuje se mi podíl organického trafficu na základě optimalizovaných KW.

Závěr
Pomalu ale jistě nám tu začíná vznikat konkurence aktuálně sleduju tyto, každý projekt je různé kvality:
  • skate-cycle.org (3-, klasické polo MFA)
  • skatecycle.freerider.cz (4, pouze protože není dodělané)
  • freeriderskatecycle.cz (1-, pěkná práce = největší konkurence)
  • freerider-skate.cz (2, taky pěkné nechápu jaktože má více facebook fans:-D)
V případě že víte o dalších prosím o info v komentářích (rád doplním), taktéž pokud pracujete na vlastním skatecycle projektu. Konkurenci byste měli mít vždy dobře zmapovanou. Přátelé si držte blízko, konkurenci ještě blíž:-).  U každého z výše uvedných projektů jsem ohodnotil známkou (jako ve škole) jak se mi líbí a jakou kvalitu jim přisuzuji.
Výzva
  • staňte se fanouškem facebook stránek skatecycle.info (posty můžete využívat jako tipy pro tvorbu vašich FB stránek)
  • odebírejte můj twitter účet a buďte ve střehu!
  • v případě že bude tvořit nějáký affil web budu rád když se mi s ním pochlubíte na mail (někteří již tak učinili): [email protected]
Díky za vaši interakci a interakci!:)
Díly seriálu:

Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. Jenda

    Hele proč neprolinkuješ ty weby treti vrstvy mezi sebou? 🙂 vím že se to tak někdy dělá, takže bych chtěl vědět jestli ty to neděláš z nějakýho specifickýho důvodu, nebo jen tak. :E

  2. admin

    Má to specifický důvod, chci aby z webů vedlo co možná nejméně externích odkazů. A ty co povedou ven ať jsou právě na hlavní podhoubí referal webů.

  3. JK

    Fando, v článku mi chybí známka u Tvého affil webu. Předpokládám, že to je 1 😀

  4. -kst-

    Díky za bezva seriál. Hnedka mám chuť se pustit do něčeho podobného 🙂

  5. Dave

    Ahoj, bezva seriál, zajímalo by mě jak se to dále vyvýjí. Plánuješ ještě napsat na toto téma pokračování? Díky

Napsat komentář