Affiliate program SkateCycle.cz – futuristický freeride na kolečkách

Je vám líto že jste nemohli být u zrodu fenoménů jako inteligentní plastelína, neocube nebo třeba fandorova poweballu? Na český trh přichází naprostá novinka, která má ve světě obrovský úspěch – SkateCycle. Pojďme se tedy podívat na tento zajímavý produkt a jeho affiliate program.

Profil

SkateCycle je jednoproduktový e-shop, který má ideální landing page a musím říct že graficky se web velice vydařil. V podstatě se jedná o ideální produkt k propagaci – má pouze 1 variantu (žádné barevné ani velikostní variace) je zde jednoduchý a ucelený popisek produktu a možnost objednat (aktuálně předobjednat). Produkt se začne prodávat teprve 30.9.2011 takže na tvorbu affil stránek je ještě nějáký ten čas…

Druhy spolupráce a provize

  • Klasický affiliate program – 13%
  • Přeposílání objednávek – 13%
Provize pro partnery je nastavena více než slušně. Když si uvědomíme že produkt stojí 3490Kč (aktuálně v předobjednávce 3290Kč) dostáváme se tak na zajímavou provizi za prodej 13%.

Kustomizovaný SkateCycle ala Tron

Výhody

  • vysoká provize
  • jednoduchá propagace 1 výrobku
  • úspěch produktu v zahraničí
  • nekonkurenční odvětví

Nevýhody

  • nejsou připraveny bannery k propagaci

Alternativy

Žádné

Registrace do programu

E-shop i jeho partnerský systém běží na nám dobře známém affil.simplia.cz. Registrace do programu je jednoduchá a doporučuji ji všem kteří ještě v systému nejsou, neleznete zde velké množství dalších zajímavých partnerských programů.

yjádření provozovatele SkateCycle.cz a distributora produktu –
společnosti Garlom s.r.o.

Použít jméno produktu v názvu domény samozřejmě není problém. Každým dnem zvyšují přístupy z organicu, což by mohlo být pro partnery hodně důležité. Produkt se vyrábí a prodává pouze v jediné velikosti a barvě. Celý produkt lze rozložit jak pro údržbu (a případně opravu, pokud se opotřebuje či poničí jedna součástka, zákazník si nemusí kupovat celý nový kus), tak hlavně pro customizaci (každý si může Freerider předělat podle svých představ – přebarvit a podobně). Jak Freerider rozložit a složit je obsaženo v návodu a ještě navíc základní balení obsahuje nářadí pro montáž/demontáž. Produkt se jmenuje Freerider Skatecycle. Respektive – produkt se jmenuje Skatecycle a je to edice Freerider. V budoucnu výrobce plánuje vyrábět i další edice (například takovou, že středový rám bude kovový pro slide, grind a další triky – teď je střed vyroben z takové gumy tak, aby jej jeho vlastník mohl nosit přes rameno).

Zkušenosti a závěr

Podle výše uvedených informací je jasné že se jedná o dalších fenomén, který se bude dobře prodávat po nějákou dobu od začátku prodeje řekněme s korelací 1-2 roky. Proto je důležité prodeje podchytit již od začátku. Použití názvu SkateCycle v doméně není problém. Pokud budou pomalu prodeje umírat je dost pravděpodobné že je znovu oživí dalším výrobkem (napřiklad s pevným středovým rámem). Pro mě je to rozhodně výzva a produkt i partnerský program se mi velice líbí (registroval jsem si i patřičné domény). Výhodou je také možnost využívat všechny materiály, obrázky a videa jak ze stránek SkyteCycle.cz tak přímo od výrobce

Výzva a dotaz na čtenáře Affilblogu!

Přemýšlím zda pro své pravidelné čtenáře nevytvořím seriál o tomto partnerském programu s tím že bych postupně tvořil propagační a affil stránky na 3 různých doménách, vyzkoušel PPC, facebook marketing a vše pečlivě zveřejňoval včetně výdělků a návštěvnosti. Měli byste o něco takového zájem? Prosím o vaše reakce v komentářích podle nich (četnosti a obsahu) se rozhodnu zda tento seriál započnu či ne. Budu rád také za vaše postřehy a informace ohledně daného partnerského programu a také jak se vám líbí produkt SkateCycle.

EDIT

Sledovat můžete nově seriál o tvorbě pokročilejšího affil webu konkrétně webu: skatecycle.info. Příjemné čtení.


Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. Solurus

    To chci ! O ten seriál bych zájem měl 🙂

  2. Jimmy Hayek

    Jsem taky pro 🙂 Na tohle jsem se před týdnem koukal a hodně se mi to líbí a věřím, že se i díky skvělému webu bude dobře prodávat. Jen kdybych neměl rozdělanejch dalších x projektů, že 😀

  3. admin

    Tak máme tady 6 hlasů pro. Bude to stačit?:)

Napsat komentář