Affiliate síť CJ.com – největší partnerská síť

Mnoha menším affiliate partnerům tato síť uniká, každopádně si zaslouží vaši pozornost. Která jiná affiliate síť vyplácí partnerům více než 2 miliony Kč na provizích měsíčně za 2,5 roku existence na trhu? Dnes se zaměříme podrobněji na tuto partnerskou síť a řekneme si jaké kampaně zde můžeme najít a využívat.

logo

Profil

Commision junction patří mezi největší světové affiliate sítě a díky českému zastoupení firmy VIVNETworks v ní naleznete i desítky českých kampaní. Aktuálně můžete v síti nalézt kampaně velkých nadnárodních firem jako (O2, Vodafone, CEZ a další), nicméně VivNetworks bude postupně přidávat i menší kampaně. Dříve to nebylo příliš reálné díky vysokým vstupním poplatků, nicméně CJ tyto limity snížil. Nyní je možné pro drobnější kampaň využít tarif Basic za 200Eur jednorázově.

Informace pro provozovatele

Přihlášení do prohramu Basic vyjde na 200Eur, účet je nutné nabít předem na 500Eur z těchto peněz se vyplácí provize partnerům. Cj.com si bere za každou schválenou transakci 30% z provize minimálně však 40Eur měsíčně.

Druhy spolupráce a provize

  • PPL – platba za zprostředkovaný lead, nebo vyplňený formulář
  • PPS – platba za objednávku
  • PPS + PPC – platba za klik v kombinaci s platbou za objednávku

Reklamní prvky

  • odkazové jednotky
  • bannery
  • iFrame
  • xml feedy
Vybrané reklamní kampaně
  • Operátoři: Telefonica O2, T-Mobile, Vodafone
  • Slevové servery: Slevomat, Pepa, BonyBony
  • Móda a krása: Zoot, Astratex, Tchibo, Parfums.cz
  • Finance: ČSOB pojišťovna, Allianz
  • Nákupní domy: Kasa.cz, Eproton.cz. TopShop, Bonatex.cz
  • Další: ČSA Czech Airlines, Skupina ČEZ, Spa.cz, Dormeo.cz
Plánované reklamní kampaně
  • AAA Auto

Výhody

  • rozšiřující se nabídka kampaní
  • stabilní firma
  • velké množství reklamních prvků
  • není nutné plátcovství DPH
Nevýhody
  • není český překlad
  • nepřehledné rozhraní

Alternativy

Potenza, eSpoluprace, Ehub, Adbenefit

Zajímavosti

  • pokud neuděláte alespoň 1 konverzi za půl roku je vám zrušen účet
  • VIVNETworks měsíčně vyplatí partnerům více jak 2mil na provizích
  • Cj.com má aktuálně více než 2000 aktivních partnerů
  • není nutné být plátcem DPH

Registrace do programu

Rozhraní je zatím pouze v angličtině. Manažer VIVNETworks mě ujistil že do konce roku 2012 by měl být hotový a nasazený český překlad. V případě že máte zájem využívat kampaně jako partner:

Registrace do cj.com jako partner

Zkušenosti a závěr

Mnoho partnerů se mylně domnívá že je nutné plátcovství DPH při využití zahraniční provizní sítě. Díky zastoupení české firmy VIVNETworks a zajištění přefakturace to ale již nutné není. To samé platí pro provozovatele e-shopů, kteří se do systému mohou zapojit mnohem jednodušeji než dříve za jednorázový poplatek, také bez nutnosti plátcovství DPH. Mé zkušenosti jsou pouze s využitím kampaně Slevomat.cz a provize přicházely pravidelně. Jediné s čím mám problém je neintuitivní rozhraní a špatné vyhledávání pouze českých kampaní. Po nějaké době se na to zvyknout ale divím se že moloch jako CJ.com s tím už něco dávno neudělal.

Pracujte pro VIVNETworks

Máte zájem pracovat jako affiliate manažer u největší partnerské sítě u nás? Přečtěte si více na webu VIVNETworks, případně rovnou kontaktujte COO Roberta Studeného na mailu: [email protected].

Jaké máte zkušenosti ze CJ.com a vyzkoušíte některé z kampaní na vašich stránkách? Díky za vaše komentáře.

Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. josef

    kolik % si VIVNETwork nechává? např. z částky 2000 včetně DPH mě jako FO neplátci DPH vyplatí kolik? díky

  2. Mirek

    CJ je vyborna sit, ale prijde mi ze jen pro zahranicni propagaci. Nevim zda je to konkretnima bannerama, ale proste jsem mel konverze mnohem nizssi nez jsem cekal. Kazdopadne davam tomu slusnou budoucnost i u nas, chce to jen cas a proste si pockat az tam bude dostatek partneru a bude z ceho vybirat. Ze soucasne situace mam takovy poznatek, ze jak je malo partneru tak je i malo banneru a navstevnici webu narazeji na totozne bannery na mnoha mistech a zacina fungovat bannerova slepota. Jako nejvetsi vyhodu zahranicniho CJ vidim v tom, ze je tak obrovska databaze partneru ze lze stavet cele bloky tematicky pribuznych webu ktere budou kompletne pokryty tematickou reklamou od CJ.

  3. Benny

    Není nutné být plátcem DPH? To chodí fakturace z americké pobočky? Bojím se toho, že jednou může přijít klidně z Mnichova nebo z Londýna a jsem v pr.. 🙂

    Nebo máš na mysli to, že si to necháš přefakturovávat přes VIVNetworks? 🙂

  4. Josef P.

    Tak já tedy síť CJ využívám už nějakou dobu, tak ti tu k článku něco napíšu.
    Partnerů je tam i pro české prostředí poměrně dost, i když nemusí některým sedět témata. Když to vezmu věcně, tak například CK Neckermann má žalostný výběr banerů, hrůza. U některých partnerů jsou konverze menší, nicméně je to podle mě jen tématem, ono propagovat například povinné ručení od Alianzu, když dnes lidé šáhnou převážně po srovnávači, je trochu problém. Na druhou stranu, takové cestovní pojištění od ČSOB šlo, měl jsem i nějaký prodej, jenže pak se jaksi rozbil frame s kalkulačkou a na baner lidi z vysoka kálej, škoda.
    Co se týče systému jako takového, tak si není na co stěžovat, pravidelná výplata, meilem přijde faktura a pak i poštou, chodí mi to z Německa, fakturace na reverse charge, takže pohoda o DPH se nestarám, v tomhle je CJ super. Ovšem, chybí české prostředí, podpora u zahraničních partnerů, pokud dobře člověk neovládá jazyk, je problém.

    Tady bych se rovnou takto přes komentář chtěl zeptat Roberta, lze se na VivNetwork obrátit i s dotazem či požadavkem na partnera který není z Čech?
    Kdo navrhuje pro inzerenty reklamní prvky? CJ a nebo si klient dodává vlastní? Já jen abych věděl o kom si mám myslet, že to dělá na prd 🙂
    Pokud bych se zaregistroval přes VivNetwork jako plátce DPH dostal bych od fakturu v češtině + k provizi DPH a to bych odvedl?
    Kdybych to náhodou tak chtěl, jak by to vypadalo, když už u CJ účet mám?

    To by asi bylo vše, jo prosím tě Franto, vymaž z toho krása a móda toho Neckermanna, tohle je cestovka, tam fakt svetry nemaj 😀

    Dík za odpověď.

    • Studeny

      Ahoj,
      Tak poporade:
      Kazdy inzerent si dela svoje reklamni prvky sam. Od VIV dostane doporuceni jake rozmery ma vytvorit. Standartne pozadujeme, aby byly k dispozici rozmery dle Spiru. Tlacime na vsechny, aby dodali i xml feedy, ne vsichni je poskytujou. Tady je potreba, aby i z rad partneru byl vytvoren tlak na inzerenty s pozadavky na formaty, ktere potrebujou a vyzadovali je bud na nas a my to preneseme na inzerenta, nebo se primo obratili na inzerenta.
      Co se tyka inzerentu ze zahranici tak k tomu my namame pristup. VIV zajistuje rozvoj a support CJ pouze v CZ, SK,HU a melo by byt i RO.
      Nerozumim, ale tvemu dotazu ohledne vytvoreni noveho uctu od nas?
      Standartne pro publishery, kteri nejsou platci DPH zalozime ucet napr. VIV Josef. Partner ma k tomuto uctu neomezeny pristup a vidi kdy CJ posila penize na nas. Potom posle fakturu na nas s castkou bez dph,[protoze neni platcem], kterou mu posleme.
      Jeste pouze na vysvetlenou, protoze se na forech mnozi nepravdy. Pokud partner je platcem dph tak mu prijde castka bez dph, jelikoz chodi penize z EU a tudiz se obchoduje bez DPH.
      Pokud partner neni platcem DPH tak NEMUZE prijimat platby z EU. Proto umoznujeme registraci pres VIV, ktera je platcem DPH. Sluzbu delame bezplatne. Vyse provizi, ktere vygeneruje partner v CJ nema vliv na to JESTLI JE NEBO NENI PLATCE DPH!!!!!
      Pokud by jsi chtel, ale jeste jeden ucet pres nas tak to neni problem.
      Pravdepodobne toto tema jeste zahrneme do konference na konci listopadu.
      Robert

      • Josef P.

        Aha, tak teď už je mi to s tím účtem jasné, v tom případě další účet nemá smysl, to že jsou provize bez daně je vcelku jasné a samozřejmé už z faktu, že jde o obchod ze zemí EU.

        Tvorba banerů a reklamních prvků, to vyzkouším tedy přímo oslovit inzerenta, aby s tím něco udělal, preci jen jde hlavně o jeho peníze a jeho klienty.

        S tou podporou ostatních Inzerentů je to trochu škoda, no co se dá dělat, mám tam u jednoho inzerenta z Anglie problém, tedy spíše on má problém, protože mu nefungují některé prvky, ale podpora to nějak ne a ne pochopit. No nevadí poradím si.

        Jinak ještě takový postřeh, zkoušel jsem pomocí deep linku odkazovat z vlastního reklamního prvku u inzerenta, který měl na výběr nula nula nic a poměrně se to vyplácí, proto si myslím, že dobrý a široký výběr reklamních prvků je velmi důležitý, zvláště v době, kdy banerová slepota je snad na vrcholu a nepřispívá tomu ani fakt, kdy weby ČSFD a podobně nacpou lidem tu reklamu nejlépe až do obýváku, alergie na reklamní banery bude za chvilku opravdu znát.

        Jinak děkuji za odpověďi.

  5. admin

    Díky za upozornění (opraveno), tvůj dotaz jsem zaslal panu Studenému k zodpovězení.

  6. haVaj

    Jen české programy si najdeš lehce: v Get links si dáš Additional Search Options a tam Language – Czech a Advertiser’s Targeted Area – All
    A vyjedou ti všechny české a slovenské.
    A výše zmíněné Parfums.cz už v CJ také není aktivní (kamarád co u nich marketing vede o nás tvrdí, že jsme příživníci a vydřiduši 🙂

  7. Holina

    Jsem hodně zvědav na affill AAA auto, myslim, že nic podobnýho není, ale řekl bych, že tam bude pidiprocentíčko provize :-). No uvidíme

  8. Josef Kroupa

    Sám jsem CJ.com používal pro svůj web o parfémech a konverze docela slušné. Pak bohužel parfums.cz snížili provize, aby nakonec z programu vystoupili úplně. Zkouším teď přes CJ propagovat shop Kasa.cz, který konečně redesignoval. A výsledek? Už mám schválenou jednu provizi, sice semínko, ale i tak úspěch 🙂

  9. lulin

    Aktuálně se pídím po informacích o jakémsi FEE 10€, které si CJ strhlo z mého zůstatku na provizním účtu. Neví někdo proč tomu tak je?

  10. lulin

    Ano, přesně tak. Po rozkliknutí na detail se v podstatě nic nedozvím. Pouze datum (1.11.2012), trans ID a Type: Credit
    Googlil jsem a údajně je to jakýsi “trest za pasivitu”, že jsem neměl 6 měsíců platnou konverzi.

    • Josef P.

      Aha, to by mohlo být ono, i když výše v článku se zmiňuje, že pokud nemáš 6 měsíců nějakou konverzi, tak ti zruší účet, možná že je tohle alternativa. Nicméně pokud u nich nemáš nějakou vydělanou částku, jak by po tobě chtěli těch 10 euro, to by ti je pak jako odečetli od toho co bys případně vydělal? Zajímavé, určitě nám to tu Robert vysvětlí, já osobně o tomto nevím nic.

  11. Josef P.

    Tak jsem si u sítě CJ všimnul jedné pozitivní věci, i když je to asi podle toho jak si to nastaví přímo partner. prodal jsem jednomu z partnerů zboží za 2 tisíce liber a dostal jsem se tak na vyšší provizi, co mě ale velmi mile překvapilo, byl fakt, že partner mi vyplatil zpětně ten rozdíl mezi nižší a vyšší provizí. No já si říkal, kde se mi tam vzalo najednou tolik peněz 🙂

    No zahraniční affil patrneři jsou asi pořád ještě někde jinde 🙂

  12. Josef P.

    Včera přibyla v adminu CJ nová záložka “new links” to je dobrý, všechny nové banery a odkazy od partnerů, dobře se v tom vybírá, jde to třídit, to se jim povedlo. Má to i docela příjemnej ksicht 🙂

  13. Jan Šimečík

    Pochopil jsem to dobře, že díky VIVNET můžu být přes CJ affiliate partnerem zahraničních společností aniž bych byl plátcem DPH? To by bylo senzační!

    Moc děkuji za článek!

  14. Eli

    s eHub mám špatné zkušenosti, dávám reklamu jen přes FB, a všechny provize mám jako nevyřešené až na pár šušňů, právě jsem jim psala, že pokud mi smysluplně neodpoví, tak u nich ruším účet.
    Kdo poradí co jiného a spolehlivého místo nich? Díky za tip. Jde mi o tip ověřený.

  15. vaclav

    Já jsem nadmíru spojen s tímto systémem. Musím jedině doporučit .

  16. Anonym

    Zdravím,
    nějakou dobu jsem u CJ neměl žádnou konverzi a zrušili mi účet.
    Je nějaká možnost obnovy účtu a dat, nebo si musím zařídit nový účet a vše dělat znovu.
    Děkuji za odpověď.

  17. K. Egermajer

    CJ? Nikdy více! Vydělanou provizi mi ukradli 2x, celkem 12.000 Kč. Poprvé po necelých 2 měsících před výplatou první provize – 5.000 Kč. Účet zrušili s odůvodněním, že má vazbu na nějaký pornoweb. VIV networks mi bylo doporučeno otevřít si účet nový. Protože jsem si byl jist, že s daným pornowebem nic nemám a ničeho proti pravidlům jsem se nedopustil, otevřel jsem si účet nový. Po 2 měsících stejná situace. Předhodili mi pornoweb, o kterém jsem nikdy neslyšel. Účet byl zablokován ten samý den, aniž by je zajímalo moje stanovisko. Propagoval jsem asi 10 inzerentů, problém se týkal jen jednoho z nich, provize byla ukradena celá, tentokrát 7.000 Kč. CJ? Děkuji, opravdu už ne.

Napsat komentář