Přeposílání objednávek Dropshipping.cz – gadgets, dárky

Dnes si představíme ambiciózní projekt, který by měl rozvířit vody trhu českého přeposílání objednávek. Tento typ partnerské spolupráce je často opomíjen a znevýhodňován oproti standardní affiliate spolupráci. Vidět to můžete u většiny partnerských programů, které přeposílání umožňují. Dnes se podíváme na to v čem je dropshipping.cz jiný a proč byste se do něj měli zapojit.

Snímek obrazovky 2013-07-29 v 5.21.57 PM

Profil

Služba Dropshipping.cz je rozhraním pro evidenci vašich přeposlaných objednávek největšího dodavatele dárkových předmetů a gadgets v ČR Gadgets House s.r.o.(majitel Josef Cipra) Produkty si můžete prohlédnout na prezentačním e-shopu provozovatele Úžasné-dárky.cz.

Rozhraní vám umožní sledovat přeposlané objednávky, ty můžete do systému předávat pomocí API (v rozhraní je podrobná dokumentace), nebo ručně. Po přihlášení se také dozvíte informaci, kde najdete datové soubory s produkty (formát xml a csv), které můžete využít pro vytvoření vašeho partnerského e-shopu.

Druhy spolupráce a provize

  • přeposílání objednávek – provize standardně 50% z ceny (dle druhu produktu)

Partneři si můžou nastavit ceny podle vlastní politky (vyšší neomezeně a nižší maximálně o 10% než je doporučená maloobchodní). Provize se počítají jako rozdíl maloobchodní ceny a velkoobchodní ceny (jako u dropshippingu).

Minimum pro výplatu: 500Kč.

Jak funguje přeposílání objednávek?

Tomuto tématu jsem věnoval samostatný článek.

 

Reklamní prvky

  • xml a csv export produktů,
  • xml a csv export doručení a platby

Exporty obsahují i popisky, důrazně doporučuji vytvořit popisky vlastní. Je to lepší z hlediska konverzí a hlavně SEO. Export neobsahuje název kategorie, je opět mnohem lepší si vytvořit vlastní unikátní strukturu kategorií. Doporučenou strategií tvorby partnerského e-shopu je selektování určitého počtu a tématiky produktů (méně je v některých případech více).

Výhody

  • obrovské velkoobchodní provize
  • nastavení vlastních cen
  • synchronizace objednávek
  • datové výstupy XML a CSV
  • široké možnosti propagace (srovnávače, PPC, vlastní provizní program)
  • vlastní reklamní materály v balíčku
Nevýhody
  • menší nabídka zboží (453 produktů)

Alternativy

Affil.Simplia.cz (eGifts.cz)

Registrace do programu

Partnerský systém využívá vlastní rozhraní a registrovat se můžete jednoduše pomocí rychlého formuláře. Potvrzování probíhá manuálně, ale je velice rychlé.

Registrace do programu zde

Zajímavosti pro partnery

  • možnost vložení svých reklamních materiálů do balíku a polepů balíku
  • nejsilnější období Vánoce, Valentýn, Velikonoce, svátky, narozeniny, výročí
  • nejlepší partner má konverze až 10%
  • reklamace a vracečky jsou minimální (partner neplatí za nepřevzaté zboží pokuty)

Zkušenosti a závěr

Na Shopia.cz máme zkušenosti s dárkovým zbožím od dodavatelů eGifts a Galera a v období říjen-prosinec se jedná o zaručeně nejprodávanější segment zboží. Na druhou stranu vím, že naše řešení převzetí kompletně totožných popisků a struktury kategorií není šťastné. Problémem u těchto dodavatelů je relativně nízká provize. Projekt dropshipping.cz tento problém řeší a nyní už si jako provozovatel partnerského eshop založeném na přeposílání objednávek můžete dovolit díky vysokým provizím testovat PPC, srovnávače zboží, bannerové kampaně, nebo dokonce vlastní affiliate program.

Přemýšlím nad vytvořením seriálu tvorby partnerského e-shopu postaveném na produktech dropshipping.cz, který má význam, bude vydělávat a nebude to jen další kopie stovek totožných e-shopů. Pro zákazníka může mít takovýto partnerský e-shop naopak přidanou hodnotu. Souki sepsal několik zajímavých tipů, ale já bych udělal prakticky zaměřený seriál založen na konkrétním příkladu.

V případě že by o to byl zájem napište mi do komentářů a já se podle ohlasu rozhodnu zda ho pro vás sepíšu. Byl by to rychlo seriál o 2-3 dílech abyste stihli parádně vánoční sezónu. Protože právě teď je ten nejlepší čas začít pracovat na dárkovém affil projektu.

Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. Libor

    Jsem pro seriál tvorby partnerského obchodu. Současnej seriál o trikoaffilu je bomba. Díky.

  2. mikes999

    Jsem též pro seriál, rád se neco přiučím jako nováček 🙂

  3. Radek

    Přeposílací shop pro úžasné-dárky.cz jsem dělal dvakrát a nemůžu si stěžovat. Pepa Cipra, který za shopem stojí je hodně v pohodě v dárkovém segmentu se pohybuje delší dobu.
    Problém je ale trochu v tom, že v dárcích je to už fakt přecpané, navíc tam většina shopů nabízí takřka totožné zboží (hlavně gadgety). Je proto problém se tam dostat, protože s dropshopem moc přidané hodnoty nabídnout nemůžete :/

    • Josef P.

      Pak je na snadě zakomponovat dropshop do magazínu, to by asi neměl být až takový problém ne? Myslím, že by na to postačilo i nějaké hotové řešení jako je Presta, doplněné o magazín s nabídkou zboží v článku. Nebo mě napadá Joomla a VirtueMart, ale tam si nejsem jist jestli nebyl problém právě s importem XML do obchodu, no ale je to téma k zamyšlení, protože ty provize jsou víc než zajímavé.

    • admin

      Od toho tu bude seriál, ano zboží je stejné a každý to na první pohled vidí. Vtip je v tom aby ho ten člověk uměl podat jinak, najít jejich přednosti. Pěkně předměty do detailu popsat a zaměřit se na to komu jsou určeny. Tam jsou ještě velké možnosti a rezervy u obchodníků u nás…

  4. Dárky

    Originální dárky a tip na dárek jsem našla na stránkách http://www.originalnidarkytipy.com/
    Bohatý výběr, všechny cenové kategorie, spousta věcí a nápadů pro ženy, muže a děti, pro všechny věkové skupiny, pro každou příležitost, modního stilu.

Napsat komentář