Privátní affiliate sítě a kampaně

Na Affilblogu už jsem delší dobu nic neopublikoval. Z veřejných aktivit jsem se za poslední rok stáhl, ale mé otěže pěkně převzal Ondra Martinek. Se kterým jsem průběžně v kontaktu. Ondra se stará o osvětu affiliate marketingu (affiláků i manažerů) v ČR a jsem za to moc rád.

V ČR bylo, je a bude mnoho privátních affiliate programů. Z počátku jsem přínosu privátností moc neporozuměl a občas to na mě působilo i jako určitý druh elitářství a nebylo mi to moc sympatické. S tím jak v affilu rostete, zjišťujete, že z pozice partnera je tzv. privátní klub velmi vítanou možností. Nemusíte se jako partner obávat obrovského množství konkurentů jak v placeném tak neplaceném trafficu a přístup ze strany privátních sítí a kampaní bývá výrazně individuálnější a osobitější.

Privátní affiliate kampaně se vyskytují ve většině známých affiliate sítí. Jsou to obvykle kampaně s nadstandardním podmínkami, u kterých je potřeba větší dohled nad aktivitami affiliate partnera. Jako první síť, která začala kompletně v privátním módu, byl AffiliateClub (poté se otevřel všem). Aktuálně vím o jedné privátních síti (Michalova finanční Hyperia) a nesčetně privátních kampaních. O jedné takové privátní kampani bych vám chtěl dnes krátce vyprávět.

Privátní affiliate kampaň Pestrého jídelníčku

Jedná se o privátní kampaň na službu, kterou provozuji s Michalem Vávrou PestryJidelnicek.cz (a slovenská mutace PestryJedalnicek.sk). Pro spuštění privátní affiliate kampaně jsme se rozhodli několik měsíců od spuštění služby a přijali do ni několik vybraných TOP affiláků, které jsme znali a kterým jsme důvěřovali. Tito partneři nám přinesli a stále přináší obrovské množství nových registrací. Našim partnerům jsme za dobu fungování kampaně vyplatily k milionu korun na provizích.

Privátnost jim zajišťuje to, že se nemusí se svou kampaní přetahovat s desítkami různě zkušených partnerů a kampaně jsou výrazně méně okoukané. Aktuálně partneři získávají fixní CPA provize za každou vyplněnou registraci (která je zdarma) a provize ze všech prodaných služeb a produktů, které máme již poměrně široké portfolio (placené jídelníčky, ebooky, knihy, balíčky).

Mám zkušenosti s provozem a spouštěním několika veřejných affiliate kampaní a mám tedy srovnání, jaká specifika nese jejich provoz. Zkušenosti s privátní kampaní sítí je pro mě zatím velice pozitivní, a pokud uvažujete nad spuštěním kampaně, která je specifická (jako naše služba), mohlo by to pro vás být to pravé. Affiláci jsou obvykle výrazně spokojenější a dostávají obvykle nadstandardní péči a provize.

Pokud máte zajímavý traffic (SEO, PPC,PPV, FB, Mailing) a chtěli byste si vyzkoušet, jak vypadá takové zapojení v privátní neveřejné affiliate kampani, napište mi na [email protected] a já se vám ozvu.

Dávám také dohromady list privátních affiliate sítí a kampaní, pokud by vás zajímal jejich seznam, napište mi do komentářů a až bude hotov, já vám jej zašlu 🙂

Přemýšlím, že sem zase občas něco z oblasti svých affiliate aktivit střelím, bude to spíše takové kratší a odlehčené čtení, byl by zájem?

Svěřte mi svůj e-mail a získejte ZDARMA:

  • PDF brožurku s tipy na linkbuilding vašich projektů
  • 5ti týdenní e-mail kurz o affiliate marketingu
  • 2x měsíčně novinky a zajímavosti ze světa affiliate byznysu

Latest Comments
  1. Ondra Martinek

    Díky za chválu 🙂 snažím se, ale je nás málo na celý český trh. Určitě by byl zájem – každý máme jiný přístup, jiný způsob psaní a vyloženě odlehčený text s nadhledem, co má paměť pamatuje, chybí. Takže se s novým směrem affblogu neztratíš.

  2. Karel Hladiš

    Ahoj,
    příjemné počtení, jen tak dál 🙂 A budu rád za zaslání seznamu 😉

  3. Peto

    Zaujímalo by ma či sa dá nejako percentuálne vyčísliť koľko si partneri zarobia viac v takýchto privatných kampaniach ako v normálnych.

  4. Lukáš

    Určitě piš další články 😉

  5. Karel

    Ahoj, piš dál. Jsou ispirací pro mnoho z nás 😉 .

  6. Pavol

    Ahoj. Tiež rád uvítam ďalšie články a aj spomínaný zoznam, keď bude hotový. Ďakujem.

  7. Honza

    No já myslím, že jakákoliv aktivita bude lepší než současná. Jinak nebude česká affiliate scéna nikdy evangelizována.

Napsat komentář